Bugarska

Bugarska, Ljeto na Crnom moru

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Bugarska, Ljeto na Crnom moru

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključene večere u Varni!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
30.07.22, Zagreb

PROGRAM

Predviđeni hoteli:

Sofija: Hotel Rila 3*

 Varna: Hotel Cherno More 4*

Plovdiv: Hotel Imperial 4*

1. dan: ZAGREB – SOFIJA 785 km
Polazak autobusom s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 4:00 sata (peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja preko Hrvatske, Srbije do Sofije. Po dolasku u Sofiju kraći panoramski razgled bugarske prijestolnice te smještaj u hotel. Odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja i upoznavanje s gradom. Preporučujemo fakultativni odlazak na tradicionalnu večeru (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: SOFIJA – VARNA 510 km
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled grada Sofije, u kojoj ćemo se upoznati s najvrjednijom arhitektonskom baštinom bugarske prijestolnice: katedrala Aleksandra Nevskog – nedvojbeno najprepoznatljivija znamenitost Sofije, crkva sv. Sofije iz 6. st. po kojoj grad nosi ime danas, rotunda sv. Juraja u Konstantinovoj četvrti Rimske Serdike, parlament, Trg Aleksandra Batenberga, Narodno kazalište te ostale znamenitosti grada od rimskog doba do današnjeg dana. Kraće slobodno vrijeme. U nastavku dana putovanje prema Crnom moru, do Varne. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: VARNA
Doručak. Prijepodne odlazak s voditeljem putovanja u razgled Varne. Moguć posjet delfinariju koji je simbol Varne i bugarskog turizma. Poslijepodne slobodno za kupanje i odmor. Večera. Preporučujemo šetnju uz čašu vina ili istraživanje noćnog života Varne. Noćenje.

4. dan: VARNA – fakultativni izlet u Nessebar & Sunny Beach Action Aquapark – VARNA 210 km
Doručak. Slobodan dan za uživanje u plažama Varne ili po želji fakultativni odlazak (uz doplatu) do jednog od najljepših gradića u tom dijelu Europe kojeg zovu „Bugarski Dubrovnik“. Stari grad Nessebar upisan je na listu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO i pravi je muzej na otvorenom. Nakon razgleda grada moguć je odlazak u vodeni aquapark u kojem se nalaze brojne atrakcije na vodi te kupanje i uživanje parku u poslijepodnevnim satima. Ulaznica u aquapark uz doplatu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Napomena: za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika.

5. dan: VARNA – fakultativni izlet do pustinje Pobiti Kamani – VARNA 50 km
Doručak. Fakultativni odlazak (uz doplatu) do pustinje Pobiti Kamani koja se nalazi u neposrednoj blizini grada Varne, na istočnoj obali Bugarske. Ovi kameni stupovi protežu se na čak 8 kilometara duž bugarske obale. Razlikuju se po visini, a njihova je unutrašnjost ispunjena pijeskom. Ova slavna pustinja proglašena je prirodnim čudom još prije osamdesetak godina, a 2011. je bila nominirana za UNESCO popis svjetske baštine, ali nije izabrana. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za kupanje i odmor. Večera. Noćenje.

Napomena: za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika.

6. dan: VARNA
Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.

7. dan VARNA – PLOVDIV 375 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Plovdivu. U rano poslijepodne stižemo u ovaj šarmantan gradić i u živahno srce grada. Šetnja jednim od najstarije naseljenim gradom Europe: od tragova antičkog Philippopolisa, tračanske Pulpudeve, srednjovjekovnog Paldina i osmanskog Filibeta te današnjeg grada festivala u kojem bendovi kao Metallica, Apocalyptica i 2Cellos nastupaju u Antičkom kazalištu kao što su to činili umjetnici prije skoro 2000 g. Šećer na kraju je pitoreskna četvrt Stari Plovdiv, pod zaštitom organizacije UNESCO, u kojoj svaka kuća pokušava nadmašiti susjednu po kićenosti i boji, baš kao što su se i njihovi vlasnici, bogati trgovci iz cijele Europe, nadmetali u poslu. Uske kaldrmene uličice optočene raskošnim šarenim kućama te starim crkvama dovest će nas i do zanimljivih restorančića u kojima se možete okrijepiti. Slobodno vrijeme za jelo, šetnju i kupnju suvenira. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: PLOVDIV – ZAGREB 940 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Hrvatskoj. Povratak na mjesto polaska do ponoći.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
30.07.22
06.08.22
8 dana
Zagreb
3.190 kn
Da

POPUSTI

Popusti:

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta.

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Sofiji u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja sa doručkom
 • smještaj u Varni u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 5 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj u Plovdivu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišu pristojbu u iznosu od 1-1,5 eur po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu),
 • večeru u Sofiji – 15 eur, plaćanje na licu mjesta
 • fakultativni izlet u Nessebar – 100 kn po osobi, plaćanje u poslovnici prilikom prijave za putovanje (minimum za realizaciju je 25 prijavljenih putnika)
 • ulaznicu u Aquapark – 23 eur (44 BGN) za odrasle, 12 eur (22 BGN za djecu do 1,30 m visine (cijena ulaznice je informativnog karaktera te može doći do povećanja cijene ulaznice)
 • fakultativni izlet i ulaznica u pustinju Pobiti Kamani – 50 kn po osobi, plaćanje u poslovnici prilikom prijave za putovanje (minimum za realizaciju je 25 prijavljenih putnika)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn – obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100,00 kn po osobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna) za posebno sjedalo u autobusu:

 • 1 red – sj. 3,4 100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 390 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska. 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

KORISNE INFORMACIJE

Bugarska je država u jugoistočnoj Europi. Glavni grad joj je Sofija. Graniči s Grčkom na jugu, Turskom na jugoistoku, Srbijom na zapadu, Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku izlazi na Crno more. Od 2004. godine članica je NATO saveza, a od 2007. i Europske unije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Srbiju i Bugarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili  putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Šifra aranžmana: 09541IA
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT