Hrvatska

Istra – u potrazi za tartufima, dobrim vinima, pršutom i maslinama

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Istra – u potrazi za tartufima, dobrim vinima, pršutom i maslinama

Vrijednost više:

fakultativni izlet Pula, Pršutarna Buršić I Maslinar Chiavalon 1+1 za booking do petka 9.10.,
smještaj u boutique hotelu Kaštel Motovun,
degustacija vina kod renomiranog vinara Kabola,
fakultativna potraga za tartufima uz degustaciju tartufa.

POŠALJITE UPIT

PROGRAM

1.dan ZAGREB – HUM– TRAŽENJE TARTUFA  –  MOTOVUN  
Polazak Iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 07:00 sati. Vožnja autocestom kroz Gorski kotar do Istre. Naše putovanje najvećim hrvatskim poluotokom započeinjemo srednjovjekovnim gradićem kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu” – Hum. Čuti ćemo legendu o nastanku grada te kako je dobio laskavu titulu “Grad biske” koju moramo naravno i degustirati kako bi doživljaj bio potpun. U nastavku slijedi opcionalna ( uz doplatu) avantura koja se dugo pamti. Uz pomoć lovačkih pasa krećemo u potragu za poznatom delicijom afrodizijačkih svojstava i vrtoglavo visokim  cijenama –  tartufom! Uz uzbudljivu potragu za tartufima uživati ćemo u delicijama od tartufa, istarskoj malvaziji I teranu! Za one koji ne žele u lov na tartufe slobodno vrijeme u Buzetu. Nakon ove avanture dolazimo u Motovun gdje se smještamo u Boutique Hotel Kaštel, koji se nalazi na samom gradskom Trgu! Šetnja gradom s vodičem te u nastavku slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

2. dan FAKULTATIVNI IZLET PULA – PRŠUTARNA BURŠIĆ – MASLINAR CHIAVALON 
Nakon doručka predlažemo da nam se pridružite na fakultativnom izetu na jug Istre. Polazak prema antičkoj Puli. Šetnju započinjemo obilaskom jedne od najočuvanijih rimskih arena u svijetu, sagrađene u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Ulazak u amfiteatar je moguć u slobodno vrijeme.  U nastavku obilazak gradskih vrata I zidina, slavoluk Sergijevaca i Augustov hram. Slobodno vrijeme za kavicu. Kako nam stiže vrijeme ručka savršeno je doba za isprobavanje još jedne poznate istarske delicije- pršuta. Najbolje mjesto je upravo pršutarna Buršić gdje ćemo se upoznati s procesom sušenja pršuta te kušati  istarske delicije u autentičnom ambijentu. Za kraj dana posjećujemo nagrađivanog maslinara Chiavalon koji će nas provesti maslinikom, upoznati s procesom prerade te ćemo u konačnici kušati sjajna, nagrađivana ulja. Povratak u Motovun.  Za sve koji ostaju u Motovunu predlažemu uživanje u gastronomskim delicijama od tartufa koje možete pronaći u lokalnim restoranima i wellness ponudi hotela. Noćenje.

3. dan MOTOVUN – GROŽNJAN – VINARIJA KABOLA – ROVINJ –  ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela, te vožnja prema obližnjem Grožnjanu – srednjovjekovnom gradiću umjetnika i glazbe. Brežuljak okružen terasama maslinicima i vinogradima  s kojeg se pruža pogled na okolna sela i zaseoke, dolinu Mirne pa sve do obale od Novigrada do Umaga. Gradić karakterizira tipična istarska arhitektura kamenih kućica te srednjovjekovni kaštel koji svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti I povijesnom značaju. Grad ljeti postaje kolonija umjetnika I glazbenika te svaki posjetitelj može uživati u zvucima klavira, saksofona I predivnim radovima u jednoj od 20-ak umjetničkih galerija. Nakon pauze za upijanje atmosfere posjet renomiranoj vinariji Kabola. Nakon vođene ture slijedi degustacija vina uz platu. Nastavak vožnje do Rovinja – istarskog bisera, za kraj putovanja. U “istarskoj Veneciji” nas čeka predivna crkva sv. Eufemije na kraju “ulice umjetnika” – Grizije. Batane, bitinade, tipična venecijanska arhitektura …samo su dio doživljaja predivnog Rovinja. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak

POPUSTI

 • Djeca  do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 150 kn
 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

OBAVEZNA DOPLATA

 • boravišna pristojba i osiguranje 35 kn
 • transfera lokalnim autobusom od parkinga do  ulaza u stari grad: 15,00 kn/osoba/povratna karta

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Voditelja putovanja i licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju
 • Sve razglede prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u Boutique hotelu Kaštel Motovun
 • vinsku probu u renomiranoj vinariji Kabola  uz kratki obilazak, 3 svježa vina po odabiru
  sommeliera, sir, pršut, kruh
 • Razgledavanja prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kuna
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATA

Informativne cijene ulaznica / izleta (opcionalno):

 • 1+1 za booking do petka 9.10.: fakultativni izlet Pula, Pršutarna Buršić I Maslinar Chiavalon – 220 kn odrasli, 120 kn djeca do 14 godina  (uključen prijevoz, razgled antičke Pule uz stručnog vodiča, degustacija pršuta I maslinovoh ulja) – min 25 pax
 • lov na tartufe uz prezentaciju , edukaciju , degustaciju ( light lunch)  proizvoda od tartufa te malvaziju i teran   200 kn – min 15 pax

USLUGA

Noćenje s doručkom

Šifra aranžmana: 09007ML
Minimalni broj putnika: 35
POŠALJITE UPIT