Ujedinjeno Kraljevstvo

Cotswolds, Wales i London

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Cotswolds, Wales i London

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
05.08.22, Zagreb

PROGRAM

Predviđeni hoteli:
Double Tree by Hilton Stratford-Upon-Avon 4*
Mercure Bristol Holland House 4*
Holiday Inn Salisbury 4*
Hotel Royal National 3* (centralno lociran) 

Dodatna vrijednost: uključene ulaznice prema programu.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

 

1. dan: ZAGREB – OXFORD – STRATFORD-UPON-AVON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zagrebačkoj zračnoj luci kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom British Airwaysa iz Zagreba za London na liniji BA 849 u 13:10 sati. Dolazak u London u 14:45 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i putovanje prema Cotswoldsu. Put nas vodi preko Oxforda, starog sveučilišnog grada i pojma za britansku učenost, grada bogate obrazovne tradicije i ujedno bogatog znamenitostima, smještenog na obalama rijeka Cherwell i Temze. Prošetat ćemo Carfaxom, središtem ovog lijepog grada. Radcliffe Camera, Ashmolean muzej, most Hertford poznatiji kao „Most uzdaha“, kazalište Sheldonian, 36 koledža i još mnogo znamenitosti čini ovaj grad nezaobilaznom točkom u posjetu Velikoj Britaniji. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Stratfordu. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: STRATFORD-UPON-AVON – BOURTON-ON-THE-WATER – BIBURY – BRISTOL
Doručak. Stratford-Upon-Avon jedan je od najposjećenijih engleskih gradova – cijelom je svijetu poznat kao rodno mjesto Williama Shakespearea. S nešto više od 20000 stanovnika Stratford bilježi više od 3 milijuna posjetitelja godišnje. Lijep i šarmantan gradić, Stratford je brižno uređen, prepun višestoljetnih kuća iz Shakespeareova doba. Posjet jezgri grada, odnosno Shakespearovoj rodnoj kući (ulaznica uključena) i kraće slobodno vrijeme potom. Današnji dan odvest će nas u neke od najšarmantnijih mjestašca u regiji Cotswolds, regiji koja se u Engleskoj izdvaja kao izvanredno slikovita i šarmantna, prekrasne prirode s dubokim šumovitim dolinama, blagim brežuljcima i i romantičnim selima. Prvo ćemo posjetiti jedno od najljepših engleskih sela, Bourton-on-the-Water. Prošetat ćemo uz predivne, zlatno obojane kamene kuće, poredane uzduž rječice Windrush koju premošćuju niski, elegantni mostići zbog čega mjestašce nazivaju „Malom Venecijom“. U nastavku dana stat ćemo i u Biburyju, jednom od najpoznatijih i najprepoznatljivijih cotswoldskih sela, njegov je Arlington Row konzervatorsko područje dovoljno dojmljivo da je čak prikazano u unutrašnjosti britanske putovnice! Vrijeme za šetnju i fotografiranje. Nastavak putovanja prema Bristolu, smještaj u hotel. Slobodna večer. Moguć odlazak u orijentacijsku šetnju središtem grada Bristola. Noćenje.

3. dan: BRISTOL – BRECON BEACONS NACIONALNI PARK – CARDIFF – BRISTOL
Doručak. Izlet u Wales: poslije doručka krećemo prema Brecon Beacons nacionalnom parku na vožnju poznatom željeznicom. Jedan od tri velška nacionalna parka, smješten je na istoimenom planinskom lancu u južnom Walesu. Uz prekrasnu prirodu u parku se nalazi i više atrakcija od kojih se izdvaja uskotračna željeznica kojom ćemo se i mi voziti (ulaznica uključena). Poslije vožnje vlakom odlazak u glavni grad pokrajine Wales, Cardiff. Smješten na ušću rijeke Severn, Cardiff je postao glavni grad Walesa 1955.g. pa ga tituliraju i „najmlađim europskim glavnim gradom“. Poznat i kao „Grad crvenog zmaja“, Cardiff je nepravedno podcijenjen u odnosu na neke druge britanske gradove i doista se ima u njemu što vidjeti. No, ono što je glavni razlog za dolazak u Cardiff to je njegov poznati utvrda-dvorac – Cardiff Castle (ulaznica uključena u cijenu), kombinacija utvrde i viktorijanskog luksuza. Grad nekoć poznat kao grad ugljena i željeza danas je grad kulture, u kojem su dokovi koji su nekoć ispraćali pomorce, moreplovce i ekspedicije sve do Antarktike pretvorene u šarmantnu šetnicu, a gradske avenije iz 19.st. pulsiraju životom velikog grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: BRISTOL – BATH – STONEHENGE – SALISBURY
Doručak. Putovanje nas vodi prema jugu Engleske i mjestu Bathu, u dolini rijeke Avon. Grad se razvio oko jedinog prirodnog izvora termalne mineralne vode u Engleskoj, a zahvaljujući tome još u vremenu rimske vlasti dobio je status poznatog lječilišta, Aquae Sulis. Nekoć omiljeno, elitno odredište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najomiljenijih, najljepših i najočuvanijih engleskih gradova. Danas se Bath nalazi na UNESCO-voj listi svjetske spomeničke baštine na koju je uvršten 1987.g. zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina, koje su iznimno skladno uklopljene među ostatke rimskog kupališta. Po dolasku posjetit ćemo glasovite Rimske terme (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme u Bathu za šetnju, kavu ili objed. Nastavak putovanja vodi nas preko Stonehengea, najpoznatijeg prapovijesnog mjesta na Britanskom otočju (ulaznica uključena), već tisućljećima mitsko mjesto koje je gradio narod koji je pripadao tzv. kulturi zvonastih vrčeva, najvjerojatnije između 3100. i 1500. g.pr.n.e. Smještaj u hotel na širem području Salisburyja, noćenje.

5. dan: SALISBURY – WINDSOR – LONDON
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte Salisburyja, ljupkog gradića s jednom od najljepših i najpoznatijih katedrala u zemlji. Salisbury zovu i „grad na selu“ jer je okružen tipično engleskim krajolikom, u njemu nema visokih zgrada ni nebodera, a njegove stare kuće s drvenim gredama nepromijenjene su stoljećima unazad. Posjet poznatoj katedrali (ulaznica uključena) s najvišim zvonikom u zemlji i časti da u sebi čuva jednu od 4 sačuvane Magne Carte (Velike povelje sloboda engleskog kralja Ivana bez Zemlje iz 1215. godine). Putovanje prema Londonu vodi nas prema dvorcu Windsor, od srednjeg vijeka glavna rezidencija engleskih odnosno britanskih vladara (ulaznica uključena). Jedan je od najvećih nastanjenih dvoraca u svijetu i velikim dijelom otvoren za javnost. Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema Londonu, dolazak i smještaj u hotel. Slobodna večer. Moguć odlazak do središta grada javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja. Noćenje.

6. dan: LONDON
Doručak. Slobodan dan za uživanje u Londonu. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja do Big Bena i Houses of Parliament, preko sjedišta britanskog premijera u Downing Streetu, kraljevske straže na konjima, do Trafalgar Squarea. Individualni odlazak u Nacionalnu galeriju, jednu od najpoznatijih svjetskih galerija slika smještenu na istom trgu. U Nacionalnoj galeriji možete vidjeti slavne slike Van Gogha, Moneta, Tizijana, Holbeina, Rubensa, Raphaela, itd. Šetnja do Covent Gardena, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima, itd. Poslije ručka prošećite do poznate boemske četvrti Soho, stjecišta bogatog društvenog života, koja je svoj uzlet doživjela u 60-im godinama, vremenu Beatlesa, Mary Quant i „Swinging Londona“. Ili posjetite neki od odličnih muzeja kao što su British, Prirodoznanstveni muzej, itd. Ako vam se ne da šetati po muzejima i trgovinama, uvijek možete uživati u londonskim parkovima kao što je naravno slavni Hyde Park. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

7. dan: LONDON – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno prijepodne za osobne programe. U ranim poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i let zrakoplovom British Airwaysa iz Londona za Zagreb na liniji BA 840 u 16:10 sati. Dolazak u Zagreb u 19:35 sati po lokalnom vremenu.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
05.08.22
11.08.22
7 dana
Zagreb
9.490 kn
8.990 kn
Da

POPUSTI

First minute popust vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta po FM.

Popusti:
· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe na upit!

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na direktnoj liniji Zagreb – London Heathrow – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • transfer posebnim autobusom na relaciji hotel – zračna luka u povratku
 • 6 noćenja s doručkom u hotelima 3/4* u regiji Cotswolds, Bristolu, Salisburyju i Londonu u dvokrevetnim sobama
 • ulaznice u Shakespearovu kuću u Stratfordu, dvorac Cardiff i Windsor, Rimske terme u Bathu, katedralu u Salisburyju, Stonehenge i za vožnju željeznicom u NP Brecon Beacons
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a koje nisu navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 2.790 kn (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • doplatu za 4 večere (Stratford, Bristol, Salisbury) – 1.090 kn po osobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 10 GBP po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, ali i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

USLUGA

Noćenje s doručkom

NAPOMENE

Informacije o letu: BRITISH AIRWAYS
BA849 ZAGREB 13:10 LONDON HR 14:45
BA840 LONDON HR 16:10 ZAGREB 19:35
Nema mogućnosti priključnih letova!

KORISNE INFORMACIJE

VAŽNE INFORMACIJE
– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja British Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate u agenciji prilikom rezervacije aranžmana u kunama, a zbog pooštrenja epidemioloških mjera diljem Europe. Upravo zbog novonastalih okolnosti pri posjeti raznim atrakcijama, muzejima, itd., molimo da se na vrijeme odlučite jer na licu mjesta nećete moći doplatiti fakultativne usluge.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske država je u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske država je u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao Velika Britanija odnosno Britanija. Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, regijom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske izdvojili iz UK 1922.). Smješteno je na sjeverozapadnoj obali kontinentalne Europe, okruženo Sjevernim morem, Engleskim kanalom i Atlantskim oceanom. Pod suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva, iako nisu njegov dio, zavisni su teritoriji – Kanalski otoci, otok Man te niz prekomorskih teritorija. Velika Britanija ili kako se ponekad naziva Britanija, zemljopisni je naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Britansko otočje je zemljopisni naziv skupine otoka, kojem pripadaju Velika Britanija, Irska, otoci Man, Wight i Orkney, Hebridi, otočje Shetland, Kanalski otoci i drugi.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske (London) se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK.
Kontakt podaci: tel. 0044 20 73872022, konzul. 0044 20 73871144, fax. 0044 20 73870310, konzul. 0044 20 73870936, e-mail. vrhlon@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00

RADNO VRIJEME KONZULARNOG ODJELA, osim na blagdane u RH i UK: od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 14 sati podnošenje zahtjeva i preuzimanje već izrađenih dokumenata; petkom od 10 do 12 sati isključivo preuzimanje već izrađenih dokumenata. Petkom se ne zaprimaju zahtjevi stranaka.
TELEFONSKI POZIVI: tel.: 00 44 20 7387 1144, faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Na telefonske pozive stranaka Konzularni odjel je u mogućnosti odgovoriti od ponedjeljka do petka od 9 do 10 sati ujutro. Prije poziva molimo provjerite sadržaj internetske stranice Konzularnog odjela.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458.

Šifra aranžmana: 54127IA
Minimalni broj putnika: 15
POŠALJITE UPIT