Danska

Kopenhagen

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Kopenhagen

Fakultativni izleti:
- izlet vlakom u Helsingor i dvorac Kronborg
- izlet vlakom u Malmo (Švedska)

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
09.12.21, Zagreb
06.01.22, Zagreb

PROGRAM

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Potpuno cijepljeni putnici iz Hrvatske u Dansku ulaze s EU digitalnom COVID potvrdom, kojom dokazuju da su potpuno cijepljeni cjepivom odobrenim EMA ili preboljeli koronu, ne trebaju test prije putovanja, niti po ulasku u DK, na aerodromu.

Ostali putnici iz Hrvatske (necijepljeni ili koji nisu preboljeli COVID-19) za ulazak u Dansku trebaju predočiti negativan test (EU digitalna COVID potvrda ili dokument kojim dokazuju negativan test). Ovi putnici bit će testirani i po dolasku u Dansku, na aerodromu. Brzi antigenski test ne smije biti stariji od 48 h, a PCR više od 72 h.

Aktualne informacije o uvjetima ulaska u Kraljevinu Dansku iz Republike Hrvatske, dostupno je na stranicama danskog Ministarstva vanjskih poslova.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Dansku na službenim stranicama MVEP-a.

 

Predviđeni hotel: Zleep Hotel Copenhagen City3*

1.dan: ZAGREB – KOPENHAGEN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 06:30 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:05 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Slijedi transfer do hotela, uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada s pratiteljem putovanja: Rådhuspladsen – Gradska vijećnica, ulica Amagertorv, Christiansborg – sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, stara burza, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H.K.Andersen, Amelienborg – zimska rezidencija danske kraljevske obitelji. Nastavak razgleda do Kastelleta, jedne od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene. Posjet Nyboder ulici s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, te šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekad ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Noćenje. 

2.dan: KOPENHAGEN – fakultativni izlet HELSINGOR

Doručak. Predlažemo izlet vlakom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vlakom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom po kanalima Kopenhagena i posjet zabavnom parku Tivoli. Noćenje.

3.dan: KOPENHAGEN – fakultativni izlet MALMO

Doručak. Predlažemo izlet vlakom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vlakom u Kopenhagen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualni posjet brojnim muzejima i galerijama Kopenhagena ili jednostavno provedite vrijeme u jednoj od najdužih shoping ulica u Europi, Ströget – dužine preko 1 km. Noćenje. 

4.dan: KOPENHAGEN – ZAGREB

Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:40 sati.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
09.12.21
12.12.21
4 dana
Zagreb
3.090 kn
2.890 kn
Da
06.01.22
09.01.22
4 dana
Zagreb
2.790 kn
2.590 kn
Da

POPUSTI

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Popust za dodatni (treći) ležaj u sobi:

  • dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta
  • odrasla osoba na dodatnom ležaju 10 % popusta

OBAVEZNA DOPLATA

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn.

CIJENA UKLJUČUJE

prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u hotel 3*, u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja, jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja.

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop   ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

CIJENA NE UKLJUČUJE

pristojbe zračnih luka, fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, putno osiguranje.

DOPLATA

Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

  • izlet vlakom u Helsingor s voditeljem putovanja i ulaznicom za dvorac Kronburg: 60€
  • izlet vlakom u Malmo s voditeljem putovanja: 40€

Za izlet u Švedsku potrebna je EU digitalna Covid potvrda.

USLUGA

Noćenje s doručkom

NAPOMENE

NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude. 

Granične formalnosti za ulazak u Dansku

Državljani Hrvatske mogu putovati u Dansku  s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Potpuno cijepljeni putnici iz Hrvatske u Dansku ulaze s EU digitalnom COVID potvrdom, kojom dokazuju da su potpuno cijepljeni cjepivom odobrenim EMA ili preboljeli koronu, ne trebaju test prije putovanja, niti po ulasku u DK, na aerodromu.

Ostali putnici iz Hrvatske (necijepljeni ili koji nisu preboljeli COVID-19) za ulazak u Dansku trebaju predočiti negativan test (EU digitalna COVID potvrda ili dokument kojim dokazuju negativan test). Ovi putnici bit će testirani i po dolasku u Dansku, na aerodromu.

Brzi antigenski test ne smije biti stariji od 48 h, a PCR više od 72 h.

Aktualne informacije o uvjetima ulaska u Kraljevinu Dansku iz Republike Hrvatske, dostupno je na stranicama danskog Ministarstva vanjskih poslova https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/kroatien/ te putem poveznica https://en.coronasmitte.dk/covidtravelrules.

Detaljne informacije oko ulaska u Dansku možete pogledati na stranicama MVEP-a

Povratak u Republiku Hrvatsku

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:

  • EU digitalnu COVID potvrdu.
  • negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
  • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje – BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Šifra aranžmana: 127IB
Minimalni broj putnika: 20
POŠALJITE UPIT