Italija

Rim, Pompeji i Napulj

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Rim, Pompeji i Napulj

BOLOGNA – VATIKAN – POMPEJI – NAPULJ - ORVIETO
Predviđeni hotel: B&B Hotel Roma Pietralata Tiburtina 3*. Hotel se nalazi u blizini metro stanice

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
28.10.22, Zagreb, Karlovac, Rijeka
16.11.22, Zagreb, Karlovac, Rijeka

PROGRAM

1. dan putovanja: ZAGREB – BOLOGNA – RIM
Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika), uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Bolognu. Razgled najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu: Bazilika sv. Petronija, Piazza Maggiore, najstarije sveučilište, kosi tornjevi, Neptunova fontana. Nastavak putovanja prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan putovanja: RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli, gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, bazilika Santa Maria Sopra Minerva,  Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, Piazza Navona.  Slobodno vrijeme za ručak u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. U večernjim satima odlazak do Fontane di Trevi i Španjolskih stuba. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja: RIM – VATIKAN
Doručak. Odlazak na razgled Vatikana pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama, najveća crkva na svijetu – Bazilika sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. U večernjim satima odlazak u četvrt Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

4. dan putovanja: RIM – POMPEJI – NAPULJ
Doručak. Odlazak autobusom (uz doplatu) na cjelodnevni izlet Pompeji – Napulj. Razgled Pompeja, ostataka starorimskog gradića koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji Vezuva, a lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Nastavak vožnje do Napulja. Nakon panoramskog obilaska autobusom, razgled pješice: Castel Nuovo, Kraljevska palača, Teatro San Carlo, Galerija Umberto I. Kraće slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Noćenje.

5. dan putovanja: RIM – ORVIETO – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Rima i vožnja do Orvieta, jednog od najljepših gradića Italije, osnovanog u doba Etruščana. Razgled gradske jezgre s prekrasnom katedralom Santa Maria Assunta. Posebna znamenitost je i „Podzemni grad“, s više od 1200 špilja, tunela i bunara iskopanih ljudskom rukom. Nastavak vožnje kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o državnim praznicima i neradnim danima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
28.10.22
01.11.22
5 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
2.090 kn (277,41 EUR)
Da
16.11.22
20.11.22
5 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
1.890 kn (250,86 EUR)
1.790 kn (237,59 EUR)
Da

POPUSTI

First minute cijena  vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

Popust:

 • dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba 5% popusta na pomoćnom ležaju.

OBAVEZNA DOPLATA

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: € 4 (po osobi i noćenju). Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom,
 • razglede prema programu,
 • troškove organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike,
 • karte za javni gradski prijevoz,
 • putno osiguranje.

DOPLATA

Garantirani izlet u Pompeje i Napulj – prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta (uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu i razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča, razgled Napulja s voditeljem putovanja):

 • odrasli €55
 • mladi od 18 do 24 godine €35
 • djeca do 17 godina €30

Informativne cijene ulaznica: Koloseum, Forum Romanum i Palatinum od €18, Vatikanska muzeji od €17, uspinjača u Orvietu €3

Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50 (potrebne su 4 karte).

Doplata za odabrana sjedala u autobusu (neobavezno, plaćanje prilikom rezervacije):

1. red (sjedala 3,4): 200 kn / €26,55
2. red (sjedala 5,6,7,8): 100 kn / €13,27
Dodatno prazno sjedalo 990 kn / €65,04

USLUGA

noćenje s doručkom

NAPOMENE

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU

Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

 

Šifra aranžmana: 5324-IB
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT