Italija

Rim, Pompeji i Napulj

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Rim, Pompeji i Napulj

BOLOGNA – VATIKAN – POMPEJI – NAPULJ - ORVIETO
Predviđeni hotel: B&B Hotel Roma Pietralata Tiburtina 3*. Hotel se nalazi u blizini metro stanice

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
03.08.22, Zagreb, Karlovac, Rijeka
24.08.22, Zagreb, Karlovac, Rijeka
21.09.22, Zagreb, Karlovac, Rijeka
27.10.22, Zagreb, Karlovac, Rijeka
16.11.22, Zagreb, Karlovac, Rijeka

PROGRAM

1. dan putovanja: ZAGREB – BOLOGNA – RIM
Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika), uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Bolognu. Razgled najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu: Bazilika sv. Petronija, Piazza Maggiore, najstarije sveučilište, kosi tornjevi, Neptunova fontana. Nastavak putovanja prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan putovanja: RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli, gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, bazilika Santa Maria Sopra Minerva,  Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, Piazza Navona.  Slobodno vrijeme za ručak u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. U večernjim satima odlazak do Fontane di Trevi i Španjolskih stuba. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja: RIM – VATIKAN
Doručak. Odlazak na razgled Vatikana pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama, najveća crkva na svijetu – Bazilika sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. U večernjim satima odlazak u četvrt Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

4. dan putovanja: RIM – POMPEJI – NAPULJ
Doručak. Odlazak autobusom (uz doplatu) na cjelodnevni izlet Pompeji – Napulj. Razgled Pompeja, ostataka starorimskog gradića koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji Vezuva, a lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Nastavak vožnje do Napulja. Nakon panoramskog obilaska autobusom, razgled pješice: Castel Nuovo, Kraljevska palača, Teatro San Carlo, Galerija Umberto I. Kraće slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Noćenje.

5. dan putovanja: RIM – ORVIETO – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Rima i vožnja do Orvieta, jednog od najljepših gradića Italije, osnovanog u doba Etruščana. Razgled gradske jezgre s prekrasnom katedralom Santa Maria Assunta. Posebna znamenitost je i „Podzemni grad“, s više od 1200 špilja, tunela i bunara iskopanih ljudskom rukom. Nastavak vožnje kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o državnim praznicima i neradnim danima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
03.08.22
07.08.22
5 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
1.890 kn
1.790 kn
Da
24.08.22
28.08.22
5 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
1.890 kn
1.790 kn
Da
21.09.22
25.09.22
5 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
2.090 kn
1.990 kn
Da
27.10.22
31.10.22
5 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
2.090 kn
1.990 kn
Da
16.11.22
20.11.22
5 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
1.890 kn
1.790 kn
Da

POPUSTI

First minute cijena  vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

Popust:

 • dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba 5% popusta na pomoćnom ležaju.

OBAVEZNA DOPLATA

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: € 4 (po osobi i noćenju). Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom,
 • razglede prema programu,
 • troškove organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike,
 • karte za javni gradski prijevoz,
 • putno osiguranje.

DOPLATA

Garantirani izlet u Pompeje i Napulj – prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta (uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu i razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča, razgled Napulja s voditeljem putovanja):

 • odrasli €55
 • mladi od 18 do 24 godine €35
 • djeca do 17 godina €30

Informativne cijene ulaznica: Koloseum, Forum Romanum i Palatinum od €18, Vatikanska muzeji od €17, uspinjača u Orvietu €3

Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50 (potrebne su 4 karte).

Doplata za odabrana sjedala u autobusu (neobavezno, plaćanje prilikom rezervacije):

1. red (sjedala 3,4): 200 kn
2. red (sjedala 5,6,7,8): 100 kn
Dodatno prazno sjedalo 490 kn

USLUGA

noćenje s doručkom

NAPOMENE

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU

Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

COVID 19 UVJETI:

Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Italiju.

Za ulazak u Italiju potrebna je Digitalna EU Covid potvrda kojom se zadovoljava jedan od sljedećih uvjeta:
– Završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili
– Oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili
– Negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju).
Djeca do 6 godina su izuzeta od ovih pravila.
Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.

Od 1. svibnja 2022. godine COVID potvrde se ukidaju unutar turističkih, ugostiteljskih, športskih i drugih sektora ili aktivnosti unutar TR.

Obveza zaštitnih maski
Maska vrste Ffp2 obvezna je u zrakoplovima, javnom prijevozu, kazalištima, koncertima, sportskim događanjima.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Italiju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Šifra aranžmana: 5324-IB
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT